21 juni 2012

Referatens referat



Bild: http://notesondesign.tumblr.com

Ljuvliga Anette Kullenberg formulerar i dagens Expressen det jag funderat på sedan EM-kickade igång för någon fredag sen. Och den där jäkla Daniel Nannskog ska vi inte prata om..han driver mig fortsatt till vansinne även om hans prattid utjämnats något till förmån för Johanna Frändéns.

»Referatens referat

Hej alla tjejer som sitter bredvid stora starka karlar i fotbollens värld. Ni sitter för tillfället i olika studior och tittar på tv. Det kan vara Glenn Strömberg som kommenterar.

Ni lyssnar noga. För snart blir det paus. Och då blir det er tur att kommentera.

Fotboll utan tjejer - det funkar inte i mediesverige. I etermedia blir det så tydligt. Tänk er alla möten där gubbar har suttit och grubblat. Vad ska vi ta oss till - vi måste ha en kvinna med.

Mummel humhum.

Vi måste ha kvinnor med. Fattar ni det? Ska våra killar dränkas i en massa mejl om varför kvinnorna inte är med och kommenterar. Det ska vara två karlar och en kvinna. Uppfattat!
Fokus ska vara på fotboll, grabbar. Har vi en deal?

Det behövs nya krafter i styrelserummen. Människor som vågar satsa. Som gör kvinnor till programledare i tv när fotbollen helt tar över i våra svenska hem. I alla fall de flesta.

Men framför allt - låt tjejerna REFERERA matcher. Vad är ni rädda för? Att en kvinna inte kan få ur sig "och bollen ut till höger. Svenskt inkast."

Tror ni att alla karlar som tittar på tv skulle bli förbannade om de hör en kvinna referera en match? Varför är ni så mesiga - ni som bestämmer?

Det är lätt att säga till tjejerna i fotbollsvärlden att de måste protestera. Men i medierna pågår en ständig nedskärning av jobben. Vem vill få sparken? När mantrat är laganda.

Om ni själv vore kvinna - kan ni tänka er hur urtrött man blir på manliga röster. En match tar 90 minuter plus tilläggstid.

Det är dags att ta fram ett gammalt slagord: Tjejer - vi måste höja våra röster!«