6 december 2011

Balansekonomi



Igår gick jag och lyssnade på Balansekonomi-Charlie (före detta Lyxfällan-Charlie) och blev superinspirerad. Raffsade ner följande anteckningar på brödpåsen från Vetekatten (första lussebullen, fantastiskt god! - och ja, man skulle kunna se det som en självförnekelse att glömma anteckningsblock till viktigt möte som detta men ja, hur som):

  • Gör en kick-off med dig själv (anamma samma princip som på jobbet, ta med post-t-lappar - rubbet!) och eventuellt den du delar ditt liv med om du nu gör det. Sätt upp mål, delmål - allt det där.
  • Gör någonting annorlunda (i enlighet med Einsteins devis att göra samma sak om och om igen och  förvänta sig att något ska förändra sig är idioti (smärtsamt träffande))
  • Attityden är avgörande. Kompetens = kunskap PLUS attityd
  • Ta ut segern i förskott (det är en  attityd - bra, den gillar jag)
  • Gör en ordentlig djupdykning i var du står (t ex ekonomiskt). Utgå därifrån, förhasta dig inte och förändra allt på käsnla och utan underlag. Han gjorde en liknelse med en man som går till doktorn med magsmärta varpå doktorn, uatn att så mycket som att klämma på magen, svarar: Jamen, då gör vi ordning för en operation då! Detta skulle kunna vara en liknelse över mina spasmiska ekonomiska ryck. Eller så illustreras de bäst av en struts som grävt ner huvudet i sanden. Och låter det stanna där.
  • Blanda inte ihop inspiration med resultat. Gå inte hem och smält inspirationen - gör någonting annorlunda redan ikväll.
Så det gjorde vi. Lätt omtumlade och (särskilt jag) sugna på förändring tog vi en lång diskussion som ledde till en fall out. Stickor och strån. Och sedan sa jag något extra gifitgt och somnade tvärt sekunden därpå medan J låg vaken i timmar. Det giftiga står jag fortfarande för men är ledsen att det resulterade i sömnlöshet. På morgonen redde vi ut allt och nu är vi på samma sida igen. Rörande kommunikation. Rörande livet. Och rörande att vi ska åka på en konferens ihop i januari, kanske packas postit-lappar med till Mauritius.

Får ta det därifrån. 

I vilket fall: seminariet handlade om att få ett rikare liv: mer tid, mer pengar (15 minuters inventering av ens ekonomi varje månad genererar 25.000 per år) och mer energi. Och mellan dessa tre finns inga motsatsförhållanden. Bara så ni vet.