10 september 2012

Sömnlös i NY

Jadu. Har varit vaken sen arla morgonstund och lyssnat på grannars nattsudderi, andra grannars tidiga uppgång till tidiga jobbpass, hört en avlägsen siren, lyssnat på den brummande ac-anläggningen och läskiga kryp (kackerlackor?) som kryper i väggarna. Och sovit och drömt galna scenarier.

Inte en oväntad natt med tanke på att jag kapitulerade vid sextiden NY-tid igår och somnade efter att ha läst ut ett O-magazine. Haha, vår första dag här var så fascinerande ljuvlig och lugn. Folk är trevliga (det är inte klokt vilken social interaktion folk har med varandra här..de möts liksom hela tiden), vädret vackert och vår gata lugn. Vår lägenhet är liten och mysig, trots en svag lukt av gas, och har en brandtrappa utanför.

Gick inte runt så mycket igår för mådde fortsatt illa som bara den men hann under vår lilla promenad i Soho-kvarteret se en äkta Jean-Michel
Basquate-tavla på Damien Hirst galleri. Det var coolt, gjorde mig helt uppfylld. Och allt är kontraster. Och jag är lugn trots min kropp i osynk.